16-05-17 Najera

16 mei 2017 - Nájera, Spanje

Vandaag was een zware dag, gisteren ongeveer 29 km gelopen met een temperatuur van 29 graden en vandaag 30 km met een dito temperatuur. Temperatuur meten ze altijd in de schaduw en die was vandaag ver te zoeken, de route ging vooral langs wijngaarden en landbouwgebied. Om het geheel nog wat vrolijker te maken ging een gedeelte van de route langs de snelweg.

Nu vond ik het al zwaar maar er begint zich in het pelgrimspeleton een ware slijtage slag af te spelen. Even wat voorbeelden, een Roemeense met zoveel blaren dat die alleen nog maar op slippers kan lopen, een Amerikaanse die haar grote teennagel kwijt is, een priester van dezelfde nationaliteit met een scheenbeen ontsteking, een Koreaan die ik 5 km moed heb ingesproken en vandaag bijna dood aankwam en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ik al die ellende om heen zie ben ik blij dat ik in Nederland het afgelopen jaar ongeveer 300 km getraind heb in de duinen en ook nog eens met de rugzak van Den Haag naar Maastricht heb gelopen.

Was het dan plat gezegd een rotdag, nee hoor want als de natuur niet zo mooi is ga je weer andere dingen zien die met de Camino te maken hebben. Zo kwam ik in Logrono een tunnel tegen die voorzien was van Camino graffiti, even verderop een geinig aangegeven afstand tot Santiago van 576 km die verderop miraculeus toegenomen is tot 592, een oude pelgrim, gekleed als vader Abraham die bananen uitdeelde en een bank voor vermoeide pelgrims, een kat in een fontein. Kortom bekijk de foto's maar en zie dat deze dag ondanks de zwaarte toch weer boeiend was. Oja heb ik nog niet eens verteld dat het leuk kersen eten is met een Amerikaan die raketmotoren in elkaar sleuteld bij se NASA.

Vandaag 30.3 km, totaal 617.3 km

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17772491

Foto’s

5 Reacties

 1. Jack:
  16 mei 2017
  Jouw kerstcadeaus zijn wel in de pocket zo te zien, Ben
 2. Ivonne Pappot:
  16 mei 2017
  Hoi Ben, mooi om je te blijven volgen en je verhalen te lezen!! Ook voor het vervolg nog een bijzondere camino gewenst; geniet ervan. Goeds en groetjes, Ivonne
 3. Jolande:
  16 mei 2017
  Leuk te zien dat je ons petje nog bij je hebt...
 4. Ro:
  16 mei 2017
  Klopt als een bus dus.....Sint & Spanje!
 5. Angela:
  21 mei 2017
  Knap hoor, min grote liefde is hier nu op de fiets. Ik doe het jullie niet na. Respect!!!!